Retourvoorwaarden

Retourvoorwaarden

Kan ik mijn product retourneren?

Als de koper een aankoop heeft gedaan via www.spiritynetwork.com heeft hij/zij de mogelijkheid het product 14 kalenderdagen na ontvangst zonder opgave van reden aan te melden voor retour. Na deze melding heeft de klant nogmaals 14 dagen de tijd om het product te retourneren.U krijgt dan het volledig orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 6,95 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking  geretourneerd worden.

De koper heeft het recht om zonder opgave van redenen de koop binnen de gestelde termijn te ontbinden en te retourneren. Dit kan hij/zij doen middels het retourformulier op het retourportal van Spirity. Lever het product af een afleverpunt in een gesloten verpakking met retourlabel en verzend (op kosten van de koper) het product retour.

De volgende (overige)voorwaarden zijn van toepassing bij retour zenden:

 • de originele verpakking(onbeschadigd) meestuurt
 • het niet gaat om op maat gemaakte producten.
 • kopie van de bon of getekende vrachtbrief
 • bij beschadigde producten wordt er schade in rekening gebracht bij de consument
 • het gaat niet om hygiënische producten of producten met een gezondheidsrisico waar de verzegeling van is gebroken.
 • het gaat niet om producten met beperkte houdbaarheid
 • het gaat niet om kranten, tijdschriften en magazines
 • Het gaat niet om Diensten.( Dit  geldt alleen bij diensten waarbij een bepaalde periode of datum is afgesproken.
 • Het gaat niet om diensten die volledig zijn geleverd, waarbij er afstand is gedaan van zijn/haar herroepingsrecht.
 • Het artikel dient compleet te zijn, zoals deze ook door ons is geleverd (incl. boekjes, doos, labels etc.)
 • Het artikel dient in de originele verpakking teruggezonden te worden. De doos mag opengemaakt worden om het artikel te bekijken. Labels, stickers, kaartjes & beschermfolies mogen niet verwijderd worden.

Indien aan de bovenstaande voorwaarden is voldaan zullen wij vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.”

Wij storten het geld terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u uw oorspronkelijke betaling hebt gedaan en brengen voor het terugstorten geen kosten in rekening. Wij mogen wachten met terugbetalen totdat we de goederen in goede orde retour hebben ontvangen. U dient uw betaalbewijs goed te bewaren.

 

 

Uitzonderingen

Een aantal producten mogen uitgezonderd worden van retour.

Hoe zit het met de garantie?

Indien de koper een aankoop heeft gedaan via www.spiritynetwork.com en niet tevreden is over het product omdat deze niet werkt, niet naar behoren gebruikt kan worden, dan dient hij/zij de verkoper hiervan op de hoogte stellen tot 2 maanden na ontdekking van het probleem.

Wat is de garantietermijn?

Spirity hanteert een garantietermijn van één jaar op elektronische producten die verkocht zijn via onze website. Alle overige producten die vallen onder andere categorieën gelden  er aangepaste garantievoorwaarden.

Voor sommige producten geldt namelijk een langere of kortere garantietermijn.

Met garantie, wordt bedoeld dat ervoor instaat dat het product werkt en dat en gebruikt kan worden zoals wordt weergeven in de productomschrijving en dat het geen materiaalfouten bevat.

Garantievoorwaarden 

 • de reden van de klacht niet het gevolg is van een montagefout of het onjuist gebruiken van het product., zoals reparatie door derden of het niet goed onderhouden van het product.
 • de klacht aan of verkoper van is doorgegeven binnen 2 maanden na ontstaan van het probleem
 • De klacht niet ligt aan het product zelf en komt door externe factoren, vanwege een val, vochtschade door eigen schuld, diefstal verlies etc.
 • De klacht niet ligt aan veroudering, slijting door normaal gebruik

Voor sommige producten gelden er nog aanvullende garantievoorwaarden. Deze zijn te vinden onder een tab van een product.

Wat houdt de garantieprocedure in?

Het probleem/klacht wordt onderzocht en er wordt bepaald of het probleem onder de garantievoorwaarden valt. Hiervoor zal af en toe de medewerking van de koper  worden gevraagd, indien nodig. Als er wordt vastgesteld dat het probleem inderdaad onder de garantievoorwaarden valt, zal er geprobeerd worden het product te repareren. Indien dit niet mogelijk is, zal het product vervangen worden. De kosten zijn indien u het product bij de shop heeft gekocht. Indien dit product bij een verkoper is gekocht van , is de verkoper verantwoordelijk hiervoor.

Als zowel reparatie als vervanging niet mogelijk is, heeft de koper indien dit redelijk is de mogelijkheid het contract te ontbinden. Hij/zij ontvangt  dan binnen 14 dagen na ontbinding van het contract het volledig aankoopbedrag terug. Het kan ook zijn dat afhankelijk van de situatie het redelijker is een gedeelte van het aankoopbedrag terug te vragen. Dit wordt bepaald in overleg met de verkoper van of zelf, afhankelijk bij wie de aankoop is gedaan.

Los van de garanties, behoud u uiteraard altijd uw rechten die u heeft op grond van de Nederlandse wet.

De waardering van spiritynetwork.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 8 reviews.
0
Spirity
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord
Stel uw vraag
1
Heeft u een vraag?
SpirityNetwork Chat
Hallo,

Waarmee kan ik u helpen?
Shopping cart